_S7C9748

Velkommen til Health Connection

Jeg har alltid visst at jeg har villet jobbe med helse, og etter å ha tatt ett semester med idrett og friluftsliv og ett år med medisin grunnfag visste jeg at jeg ville ta veien om ernæring. Valget falt på en bachelor i ernæringsfysiologi der jeg lærte om hvordan kroppen reagerer på ulike livsstilsvalg og matvalg. Etter bachelorgraden min bestemte jeg meg for å gå videre med en mastergrad, og havnet til slutt på høgskolen i Oslo og Akershus, der jeg tok samfunnsernæring. Samfunnsernæring handler i stor grad om å forebygge sykdom gjennom å ta gode valg når det kommer til fysisk aktivitet og kosthold. Masteroppgaven min skrev jeg ved et sykehus i Bhaktapur i Nepal i samarbeid med skolen min og universitetet i Bergen. Der jobbet jeg tett på forskere, og fikk bidra i deres nye studie som omhandlet spedbarnsernæring. Jeg reiste rundt til hjemmene til studiedeltakerne, og fikk ta stor del i deres matkultur.

Da jeg kom hjem fra Nepal fikk jeg jobb på en tverrfaglig klinikk i i Fredrikstad. Her fikk jeg erfaring innenfor arbeidsrettet rehabilitering, bedriftshelsetjeneste, foredrag til barnehageansatte og kostholdskurs til gravide. Senere har jeg jobbet med produktutvikling og kvalitetssikring av matvarer på det norske markedet, og det var først da jeg kom tilbake til jobb etter fødselspermisjon at jeg bestemte meg for å kaste meg i det, og skape noe eget. Jeg startet med et samarbeid med kostholdstjenesten SomeBody i Bærum. Vi har utviklet flere kurs, og har allerede startet med å holde matpakkekurs i barnehager.

Og er det en ting jeg har lært gjennom disse årene med erfaring innenfor kosthold og helse er det at:

Godt nok er bra nok!

Vi må skape en balanse i livet vårt. Jeg tror at alle kan finne et sunt og godt kosthold som passer for dem, uten å måtte forandre på absolutt alt. Mye handler om rutiner og vaner, og det er viktig å huske på at mat ikke bare handler om næringsstoffer. Det handler om matglede, variasjon, god stemning og kreativitet!

I dag er jeg skaperen av et nytt konsept som retter seg mot bedrifter, idrettslag, andre grupper og privatpersoner. Selv spiser jeg for øvrig litt av alt, og holder meg fysisk aktiv uten at jeg stresser med noen av delene. Jeg koser meg med matlaging og trening, og prøver å sørge for at alt jeg gjør innenfor fysisk aktivitet er lystbetont, litt lekent og dermed også moro. Og slik skaper man resultater som varer!