fruit-1213041_1280

Matpakkekurs for førskolebarn

In av Administrator

Health Connection holder i samarbeid med kostholdstjenesten SomeBody et kurs som er rettet mot de største barna i barnehagen. Vi reiser rundt i barnehager, og viser hvordan barna kan sette sammen sin egen sunne matpakke.

Kurset

Barna stiller med tomme matbokser denne dagen. Vi stiller med råvarer, forteller, viser og lager i stand mat. Barna får hjelpe til med å lage maten. Etter at maten er ferdig får barna sette sammen sin egen lunsj, og får med seg oppskrifter hjem. Et av fokusene for matpakken er «en neve frukt/bær» og «en neve grønnsaker» hver dag. Etter endt kurs får barna derfor «Grønt kort» som de kan ta med seg hjem, slik at barnet kan bli frukt- og grøntsjefen i huset!

Kurset gir barna inspirasjon til å prøve å lage egen mat i tillegg til glede og stolthet rundt det å lage noe selv. Barna får lære litt om viktigheten av et variert kosthold bestående av mat fra alle næringsgruppene. Vi ønsker at barna skal lære noe de kan bruke i fremtiden.

Kursholdere
Maren Kvalvaag er daglig leder i Health Connection og har en mastergrad i samfunnsernæring med spesialisering innenfor spedbarnsernæring. Hun har lang erfaring med arbeid med barn og unge og har en sønn på ett år.

Mail: maren (at) healthconnection.no

Camilla Andersen er gründeren bak kostholdstjenesten somebody.no og har en mastergrad i samfunnsernæring. Hun har to barn på 9 og 10 år, og har vært med på å skrive to bøker om barn og kosthold.

Mail: camilla (at) somebody.no

Health Connection tilbyr følgende pakke:

Matpakkekurs for førskolebarn

Kursvarighet: 1 time (1,5 t inkludert forberedelser)

Pris: kr 2000 (maks 15 barn).

*Råvarer er ikke inkludert i prisen


Del med andre