ajoarriero-1252669_1920

Torsk i sursøt saus

In av Maren Kvalvaag

De fleste av oss bør spise mer fisk. Målet vårt bør være å spise ett til to måltider i uken med fet fisk og ett måltid i uken med mager fisk.

Til fire porsjoner trenger du:

  • 800 g torskefilet
  • 1 rødløk
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 grønn paprika
  • 1/2 gulrot
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts tomatpuré
  • 2 ss ketchup
  • 2 skiver ananas
  • 0,75 dl ananasjuiuce
  • 2 ss eddik
  • 2 ss sukker
  • 1 ss soyasays
  • 2 ss grønnsaksbuljong
  • 2 ts maisenna
  • 2 ss frisk persille

Finhakk løken, skjær paprika i skiver og gulrot i strimler. Stek grønnsakene i olje i noen minutter. Bland grønnsakene med tomatpuré og ketchup. Del anans i biter og tilsett resten av ingrediensene bortsett fra maisenna og persille. Kok opp blandingen for du jevner sausen med maisenna. Tilsett persille rett før servering.

Torsken bakes i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter. Server torsk og sursøt saus med fullkornsris.

 


Del oppskrift