Ingredienser til tomatsuppe

Tomatsuppe med mozzarella

In av Maren Kvalvaag

Hjemmelaget tomatsuppe er mye bedre enn posesuppe. For en litt annerledes vri kan du prøve denne oppskriften med mozzarella!

Til ca en liter suppe trenger du:

  • 1 kg modne tomater
  • 1 stor løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 3 kvister frisk timian
  • 1 laurbærblad
  • 150 g mozzarella
  • en klype pepper
  • en klype salt
  • 1 ss olivenolje

Forvarm oven til 200 grader. Dekk stekeplaten med bakepapir. Del tomatene i åtte og plasser dem med skinnet ned på bakepapiret. Skrell løken, del i biter og fordel denne også på bakearket. Fjern skallet på hvitløken, og grovhakk. Bland olivenolje, hvitløk, salt og pepper og «strø» dette over tomatene og løken.
Bakes i midten av ovnen i ca 35 minutter. Når grønnsakene er ferdig stekt flytter du dem over i en kjele (husk å få med saften de har avgitt under stekingen). Tilsett buljong, timian og laurbærblad. Kok opp blandingen og la den småkoke i omtrent 20 minutter. Mens suppen koker deler du osten i tynne skiver. Etter at suppen er ferdig kokt fjerner du timian og laurbærbladet, før du moser suppen med stavmikser.

Når du serverer kan du enten røre mozzarellaen inn mens suppen koker så den smelter, eller så kan du legge osten i suppen rett før servering slik at det er biter av mozzarella.

Tips: for mer smak kan du tilsette litt chiliflak 🙂

 


Del oppskrift