Nå er sommeren her, og det er tid for grilling. Nesten alt kan grilles, og det er enkelt å inkludere mer grønnsaker i måltidene. Prøv en av disse marinadene neste gang du skal grille kylling eller svin.
Italiensk marinade:
- 0,5 dl olje (oliven eller raps)
- 0,5 dl balsamikoeddik
- 1 stort hvitløksfedd, grovhakket
- 1 ss hakket frisk persille
- 1 ss hakket frisk basilikum
- ½ ts chilipulver
Spicy asiatisk marinade:
- 0,5 dl rapsolje
- 4-5 hakkede hvitløksfedd
- 0,5 dl soyasaus
- 2 ss chilipaste eller currupaste
- 3 ss honning
- 1 ts riseddik
Urtemarinade:
- 0,5 dl olje (oliven eller raps)
- 2 ss sitronjuice
- 2 grovhakkede hvitløksfedd
- 1 ss grov sennep
- 1 ss frisk oregano
- ½ ss frisk timian
Sitrusmarinade:
- 0,5 dl appelsinjuice
- 0,5 dl limejuice
- 2 grovhakkede hvitløksfedd
- 1 ss hakket koriander
- ½ ss spisskummen
Mariner kjøttet i minimum fire timer. Du kan gjerne legge det i marinaden kvelden i forveien og oppbevare det kjøleskapet frem til grillingen.