barbecue-933002_1280

Marinader til sommerens grillspyd

In av Administrator

Nå er sommeren her, og det er tid for grilling. Nesten alt kan grilles, og det er enkelt å inkludere mer grønnsaker i måltidene. Prøv en av disse marinadene neste gang du skal grille kylling eller svin.

Italiensk marinade:
  • 0,5 dl olje (oliven eller raps)
  • 0,5 dl balsamikoeddik
  • 1 stort hvitløksfedd, grovhakket
  • 1 ss hakket frisk persille
  • 1 ss hakket frisk basilikum
  • ½ ts chilipulver
Spicy asiatisk marinade:
  • 0,5 dl rapsolje
  • 4-5 hakkede hvitløksfedd
  • 0,5 dl soyasaus
  • 2 ss chilipaste eller currupaste
  • 3 ss honning
  • 1 ts riseddik
Urtemarinade:
  • 0,5 dl olje (oliven eller raps)
  • 2 ss sitronjuice
  • 2 grovhakkede hvitløksfedd
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss frisk oregano
  • ½ ss frisk timian
Sitrusmarinade:
  • 0,5 dl appelsinjuice
  • 0,5 dl limejuice
  • 2 grovhakkede hvitløksfedd
  • 1 ss hakket koriander
  • ½ ss spisskummen

Mariner kjøttet i minimum fire timer. Du kan gjerne legge det i marinaden kvelden i forveien og oppbevare det kjøleskapet frem til grillingen.


Del oppskrift