Kyllingsuppe

Kremet kyllingsuppe

In av Maren Kvalvaag

Stek litt ekstra kyllingfilet til middag en dag, og du kan bruke restene i denne herlige suppen!

Du trenger:

  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk
  • 2 gulrøtter i terninger
  • 2 stiler celleri i biter
  • 2 finhakkete fedd hvitløk
  • 0,7 dl hvetemel
  • 1,6 liter kyllingbuljong
  • 3 kyllingfileter (ferdig stekt/kokt)
  • 4 dl ukokte nudler
  • 3,5 dl skummet melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts pepper
  • 1/4 ts tørket timian
  • Litt frisk persille

Varm oljen i en kjele. Tilsett løk, gulrøtter og selleri og fres i 7-8 minutter. Tilsette hvitløk og fres i ytterligere ett minutt. Strø mel over grønnsakene mens du rører et lite minutt til. Deretter rører du gradvis inn buljong mens suppen får koke opp. La suppen småkoke i 15 minutter.  Tilsett resten av ingrediensen og kok til nudlene er ferdig (ca 10 minutter). Tilsett gjerne mer krydder hvis du ønsker. Topp suppen med persille rett før servering.

 

 


Del oppskrift