kanelstenger til julekrydder

Julepannacotta

In av Maren Kvalvaag

Hva smaker vel mer jul enn pepperkaker og klementiner? Denne desserten slår garantert an i julestria!

Først må du lage julekrydderet:

  • 2 ss kanel
  • 1 ss malt kardemomme
  • 2 ss malt ingefær
  • 1 ss malt nellik

Bland sammen, og du har en fiks ferdig julemiks. Dette krydderet kan brukes i flere sammenhenger enn bare til Panna Cotta, men vi får ta en ting av gangen.

Til 4 Panna Cottaer trenger du:

  • 4 dl kremfløte
  • 1 dl søtet kondensert melk
  • 4 gelatinplater
  • 2 ts julekrydder

Legg gelatinplantene til bløting i kaldt vann. Kok opp kondensert melk og fløte. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør den inn i fløten/melken. Bland inn krydderet, og fordel i porsjonsformer. Settes kjølig til den har stivnet (ca 2 timer).

To timer senere – Tid for klementingele!

du trenger:

  • 10 klementiner
  • 2 gelatinplater

Klem saften ut av klementinene med en juicepresse. Du skal sitte igjen med rundt 2 dl klementinsaft. Legg gelatinplatene i bløt før du klemmer vannet ut av dem. Kok opp klementinsaften og rør inn gelatinplatene. Avkjøl litt, og hell geleen over panna cottaen (dobbeltsjekk at panna cottaen har stivnet først).

 

 

 


Del oppskrift