soup-570922_1920

Høstsuppe med blomkål og brokkoli

In av Maren Kvalvaag

Blomkål og brokkoli er i sesong på høsten. Og hva varmer vel bedre enn en varm suppe når det er mørkt og gufsete ute.

Til fire porsjoner trenger du:

400 g blomkål
400 g brokkoli
2 store champignon
4 fedd finhakket hvitløk
1-2 rødløk
2 ss smør
1 kartong matfløte
8 dl vann
2 terninger grønnsaksbuljong
1 ts pepper

Slik gjør du:

Rens og del opp grønnsakene. Bruk hele brokkolien/blomkålen – ikke bare bukkettene. Smelt smør i en kjele. Fres løk og hvitløk til den er blank. Tilsett blomkål, brokkoli, vann og buljongterning. La suppen småkoke i ca 10 minutter før du moser den med stavmikser. Hakk soppen i så små biter du ønsker og rør det inn i suppen med matfløte og pepper tilslutt. La suppen putre i noen minutter før du serverer.


Del oppskrift