bread-1460402_1920

Hjemmebakt havrebrød

In av Maren Kvalvaag

Ingenting smaker og lukter bedre enn nybakt brød. Industrien har gjort mye i det siste for å redusere saltinnholdet i kjøpebrødet, men det er likevel en betydelig kilde. Ved å bake selv har du full kontroll på ingrediensene i tillegg til at det i lengden blir langt rimeligere enn å handle ferdig brød.

Denne oppskriften gir 3 brød:

  • 10 dl grovt havremel
  • 3 dl havregryn
  • 1 pose tørrgjær
  • 10 dl fint hvetemel
  • 8 ss rapsolje
  • 5 ss honning
  • 4,5 dl vann
  • 5 dl melk

Varm melk og vann til ca 37 grader og rør inn honning og gjær. Vent ca 10 minutter før du blander inn resten av ingrediensene. Elt blandingen i ca 10 minutter (noe lenger hvis du elter for hånd). Hev deigen i ca 1 time. Fordel deigen i tre smurte former. Den skal være litt klissete. Etterhev i nye 45 minutter. Pensle brødene med litt melk.
Stekes på nederste rille i 30-40 minutter på 200 grader. Steketiden varierer fra ovn til ovn og om du bruker varmluft eller over-/undervarme. Brødene er ferdige når de er gyldne og det kommer en hul lyd når du banker på dem.


Del oppskrift