bread-farmer-582751_1920

Hjemmebakt brød med spelt og kesam

In av Maren Kvalvaag

Supersaftig matpakkebrød uten frø.

Denne oppskriften gir to brød:

  • 7 dl sammalt speltmel
  • 6 dl hvetemel
  • 1 pakke gjær
  • 3 dl kesam (mager eller vanlig)
  • 5 dl lunken melk
  • 1 ts salt

Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melken til den er lunken. Bland gjær og melk til gjæren er løst opp i en bakebolle. Tilsett kesam, salt og mel. Elt deigen i noen minutter i kjøkkenmaskin. Den skal være ganske flytende. Heves på et lunt sted i 40 minutter.

Smør to brødformer og fordel deigen. Etterheves på lunt sted i ca 30 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader og stek brødene på nederste rille i ca 30 minutter. Brødene er ferdige når det kommer en hul lyd hvis du banker på dem. Avkjøles på rist.

 

 


Del oppskrift