pumpkin-soup-1685586_1920

Gresskarsuppe

In av Maren Kvalvaag

Lyst til å prøve en litt annerledes suppe? Denne suppen er enkel å lage, bare husk å sette av tid til å lage gresskarpuré først. Resten av oppskriften går i en fei.

Gresskarpuré:

Du trenger:

  • 2 gresskar
  • Olivenolje

Forvarm ovnen til 175 grader. Bruk en skarp kniv til å skjære av topp og bunn av gresskarene. Del resten av gresskarene på langs og på tvers slik at du sitter igjen med 8 båter totalt. Fjern frø med en skje. Pensle kjøttet med olje, og plasser gresskarbåtene med skallet opp på et stekebrett dekket med bakepapir. Bakes i ovnen i ca 45 minutter. La gresskarene avkjøles i ca 10 minutter før du skraper ut kjøtet.

Selve suppen:

Du trenger:

  • Gresskarpuré
  • 2 hakkede sjalottløk
  • 480 ml grønnsaksbuljong
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 ss lønnesirup (evt honning)
  • 1/4 ss svart pepper
  • 1/4 ss kanel
  • 1/4 ss muskat
  • 1 ss olivenolje

Fres løk og hvitløk i litt olje i en kjele til den er blank og myk. Tilsett resten av ingrediensene, inkludert gresskaret. Kok opp og la suppen småkoke før du moser den med en stavmikser. Kok videre i 5-10 minutter.

 

 

 

 


Del oppskrift