bake horn matpakke

Fylte horn

In av Maren Kvalvaag

Lei av brødskiver i matpakken? Lag opp disse hornene, så du slipper stresset med å smøre mat hver dag.

24 stk:

  • 250 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk tørrgjær
  • 600 g siktet mel
  • 400 g sammalt mel
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • Skinke
  • Revet ost
  • 1 egg til pensling

Varm smør og melk til det blir fingervarmt og tilsett mel, gjær, sukker og salt. Elt til jevn deig. Bruk mer mel om du trenger. La deigen heve i 40 minutter. Sett ovnen på 225 grader. Del så deigen i 3 og kjevle til sirkler som hver deles i 8. Ha revet ost og skinkebiter på hver del og rull sammen til et horn. Sett hornene på brett med bakepapir og pensle med egg.
Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter til de er gyldne.
Avkjøles på rist


Del oppskrift