potato-544073_1920

Fårikål

In av Maren Kvalvaag

Fårikål er kåret til Norges nasjonalrett. Til den originale, tradisjonelle retten trenger du:

  • 1 kg fårikålkjøtt
  • 1 kg hodekål
  • 2,5 ts hel pepper
  • 1,5 ts salt
  • 2 dl vann
  • 1,5 ss hvetemel

Fjern det ytterste laget av kålen og del den i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en stor gryte. Kjøttet skal nederst med fettsiden ned.

Strø salt, hel pepper og litt hvetemel mellom lagene. Hvetemelet jevner sjyen. Ha på vannet og kok forsiktig opp.

La fårikålen koke på svak varme i 2,5-3 timer. Kjøttet skal være mørt og løsne fra benet. Serveres med kokte poteter.

Tips: Dersom du ønsker en litt annerledes vri på fårikålen din kan du tilsette litt epler og gulrøtter i biter. Eplene gir retten en litt syrlig smak, som egner seg godt til fet mat.


Del oppskrift