Vis innlegg

Spicy kylling i kokosmelk

In av Maren Kvalvaag

Denne enkle hverdagsretten smaker kjempegodt, og styrken kan justeres så alle i familien liker den. Til 4 porsjoner trenger du: 4 kyllingfileter 1 glass currypaste (begynn med to-tre ts og smak deg frem) 1 boks kokosmelk 4 vårløk 1 liten paprika 1 ss rapsolje fullkornsris Del kyllingfiletene, paprikaen og vårløken i biter og stek i litt olje. Tilsett currypaste og …

Vis innlegg

Kremet kyllingsuppe

In av Maren Kvalvaag

Stek litt ekstra kyllingfilet til middag en dag, og du kan bruke restene i denne herlige suppen! Du trenger: 1 ss olivenolje 1 løk 2 gulrøtter i terninger 2 stiler celleri i biter 2 finhakkete fedd hvitløk 0,7 dl hvetemel 1,6 liter kyllingbuljong 3 kyllingfileter (ferdig stekt/kokt) 4 dl ukokte nudler 3,5 dl skummet melk 1 ts salt 1 ts …

Vis innlegg

Tomatsuppe med mozzarella

In av Maren Kvalvaag

Hjemmelaget tomatsuppe er mye bedre enn posesuppe. For en litt annerledes vri kan du prøve denne oppskriften med mozzarella! Til ca en liter suppe trenger du: 1 kg modne tomater 1 stor løk 3 hvitløksfedd 5 dl grønnsaksbuljong 3 kvister frisk timian 1 laurbærblad 150 g mozzarella en klype pepper en klype salt 1 ss olivenolje Forvarm oven til 200 …

Vis innlegg

Gresskarsuppe

In av Maren Kvalvaag

Lyst til å prøve en litt annerledes suppe? Denne suppen er enkel å lage, bare husk å sette av tid til å lage gresskarpuré først. Resten av oppskriften går i en fei. Gresskarpuré: Du trenger: 2 gresskar Olivenolje Forvarm ovnen til 175 grader. Bruk en skarp kniv til å skjære av topp og bunn av gresskarene. Del resten av gresskarene …

Vis innlegg

Søtpotetsuppe

In av Maren Kvalvaag

Suppe er enkel hverdagsmat som passer godt på høsten, og den trenger absolutt ikke være kjedelig. Til 3 porsjoner trenger du: 2 søtpoteter 1 squash 1 l grønnsaks- eller kyllingbuljong 1 boks kokosmelk 1 finhakket chili ca 1 cm revet ingefær Del grønnsakene i terninger, og kok alt opp. Når grønnsakene er myke moser du suppen med stavmikser.

Vis innlegg

Høstsuppe med blomkål og brokkoli

In av Maren Kvalvaag

Blomkål og brokkoli er i sesong på høsten. Og hva varmer vel bedre enn en varm suppe når det er mørkt og gufsete ute. Til fire porsjoner trenger du: 400 g blomkål 400 g brokkoli 2 store champignon 4 fedd finhakket hvitløk 1-2 rødløk 2 ss smør 1 kartong matfløte 8 dl vann 2 terninger grønnsaksbuljong 1 ts pepper Slik …

Vis innlegg

Fårikål

In av Maren Kvalvaag

Fårikål er kåret til Norges nasjonalrett. Til den originale, tradisjonelle retten trenger du: 1 kg fårikålkjøtt 1 kg hodekål 2,5 ts hel pepper 1,5 ts salt 2 dl vann 1,5 ss hvetemel Fjern det ytterste laget av kålen og del den i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en stor gryte. Kjøttet skal nederst med fettsiden ned. Strø salt, …

Vis innlegg

Torsk i sursøt saus

In av Maren Kvalvaag

De fleste av oss bør spise mer fisk. Målet vårt bør være å spise ett til to måltider i uken med fet fisk og ett måltid i uken med mager fisk. Til fire porsjoner trenger du: 800 g torskefilet 1 rødløk 1/2 rød paprika 1/2 grønn paprika 1/2 gulrot 1 ss olje til steking 1 ts tomatpuré 2 ss ketchup …

Vis innlegg

Marinader til sommerens grillspyd

In av Administrator

Nå er sommeren her, og det er tid for grilling. Nesten alt kan grilles, og det er enkelt å inkludere mer grønnsaker i måltidene. Prøv en av disse marinadene neste gang du skal grille kylling eller svin. Italiensk marinade: 0,5 dl olje (oliven eller raps) 0,5 dl balsamikoeddik 1 stort hvitløksfedd, grovhakket 1 ss hakket frisk persille 1 ss hakket …